Help

Vrste aukcija:
Svaka aukcija na ovim stranicama ili će biti "standardna aukcija" ili "reverse(obrnuta) aukcija". Kad prodavatelj ima samo jednu stavku na popisu na aukciji, to će biti "standardni aukciju". Ako je aukcija za posao koji treba obaviti, a ponuditelji će biti pobjednici koji ponude najmanje za obavljanje tog posla, to će biti "reverse aukcija". Ove aukcije  su opisane u nastavku:

Standardna aukcija
U standardnoj aukciji svi ponuditelji ponuda nadmeču se jedni protiv drugih. Najviši ponuđač na kraju aukcija je pobjednik stavke uz pretpostavku da je pobjednička ponuda nadmašila "rezervni" iznos od strane prodavatelja ako je prodavatelj tako naveo na aukciji.

Reverse aukcija(obrnuta)
U obrnutoj aukciji svi ponuditelji ponude su jedni protiv drugih, a najniži ponuditelj pobjeđuje u aukciji. Ponuditelji se u obrnutoj aukciji obično nadmetaju za pružanje usluga tako da u ovom slučaju oni pobjeđuju kako bi pružili uslugu . Vi kao vlasnik  obrnute aukcije imate mogučnost rezervne cijene na aukciji. To prisiljava pobjednika da premaši vašu rezervnu cijenu ili da stavi istu za pobjedu na dražbi. Ako rezervna cijena nije premašena na dražbi neće  se zatvoriti uspješno te neće biti pobjednika. Također možete utvrditi početnu cijenu (Najviša cijena) sa kojom će početi nadmetanje. Prva ponuda mora biti manja ili jednaka maksimalnoj cijeni aukcije.